Sport

Ontluisterende bekernederlaag FC Groningen tegen amateurs van Spakenburg

FC Groningen kan weer een historisch dieptepunt bijschrijven in de clubgeschiedenis. In de eigen Euroborg leed de FC een blamerende 3-2 nederlaag tegen de amateurs van Spakenburg en is daarmee uitgeschakeld in het bekertoernooi. Het is het volgende hoofdstuk in het slechte boek van dit seizoen.


Leestijd: 2 minuten

FC Groningen speelt dinsdag duel tegen NEC uit zonder publiek
FC Groningen speelt dinsdag duel tegen NEC uit zonder publiek

Het was juist de kans om wat zelfvertrouwen te tanken, maar meer dan het tegendeel was aan de orde. Het was beschamend wat de spelers van FC Groningen op het veld legden. Uit niets bleek dat ze er voor wilden gaan. En in plaats van op zoek te gaan naar een klaterend applaus na afloop van de ruim acht duizend aanwezige fans klonk na afloop 'Fleddie rot op' voor de hoofdingang.

Tot ongeregeldheden kwam het niet, maar onrustig was het wel. Met Fleddie bedoelen de fans technisch directeur Mark-Jan Fledderus, die samen met algemeen directeur Wouter Gudde zwaar onder vuur liggen. Niet in staat zijn om broodnodige versterkingen te halen, op de nieuwjaarsbijeenkomst diverse prijsstijgingen aankondigen en laten weten dat op Sportpark Corpus den Hoorn acht tot tien velden nodig zijn voor de toekomst, maar ondertussen is het sportief gezien diepe droefenis.

Tegen Spakenburg, uitkomend in de Tweede Divisie, bleek eens te meer dat de patiënt ernstig ziek is en dringend behoefte heeft aan nieuwe energie. De vraag is alleen hoe? Een sportief succesje had kunnen helpen, maar het tegendeel was waar. Na zeventig minuten stond een 0-3 achterstand op het scorebord. Niet voor te stellen, maar het feit voltrok zich wel. Na tien minuten was het al raak. Twee benutte strafschoppen deden de rest.

Invaller Damil Dankerlui deed met twee treffers in de 77e en 84e minuut nog wat terug, maar verder kwam FC Groningen niet. De Trots van het Noorden had meer dan vierkante wielen onder de wagen en momenteel is geen enkele spiegel groot genoeg om in te kijken. Kersvers hoofdtrainer Dennis van der Ree moet proberen van de totaal uit elkaar gevallen ploeg weer iets strijdbaars te maken voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord aanstaande zondag. Allen de fans al verdienen een enorm revanche.

Het pijnlijke is dat deze zwarte bladzijde in de clubgeschiedenis helaas nooit meer uitgewist kan worden.