Sport

ONVERGETELIJKE WEEK VOOR 2000 SPORTERS<br><i>UNFORGETABLE WEEK FOR 2000 SPORTERS</i>

De Special Olympics vlam brandde zaterdagavond nog enkele uren in Groningen, aan de voet van het fraaie Gasuniegebouw. Maar kort voor elf uur doofde het vuur, nadat bestuursvoorzitter Willy Kol de 2000 Special Olympics European Games voor gesloten verklaarde.
English text on next page


Leestijd: 1 minuut

Voor de sporters was het een emotionele afsluiting van een onvergetelijke week. Menigeen pinkte een traantje weg toen Wia Buze met ‘Let’s win together!’ de sluitingsceremonie van een “Gold’n Raand” voorzag. Organisator Bureau Ront zette een prima slotevenement neer en nam daarmee wraak op de weergoden, die het openingsspektakel een week eerder verhinderden.
Hoogtepunt was de grootste ritmesessie ooit. Voorzien van een zogeheten ‘ritmekoker’ beleefden zesduizend aanwezigen -terwijl luchtslangen op de drafbaan steigerden- de laatste minuten van de Special Olympics Games in Groningen.On the eve of Saturday, the Special Olympics flame burned for an extra couple of hours in Groningen; at the foot of the splendid Gasunie building. However, a few moments before eleven the fire was extinguished after chairwoman Willy Kol declared the 2000 Special Olympic European games closed.