Sport

Oud topscheidsrechter Egbert Mulder (80) overleden

Afgelopen dinsdagavond is oud-toparbiter Egbert Mulder overleden. De in Oostwold (Westerkwartier) geboren Mulder overleed in het Martini Ziekenhuis aan de gevolgen van corona zo heeft de familie bekend gemaakt. Mulder was van 1973 tot 1988 scheidsrechter in het betaalde voetbal en ontwikkelde zich tot een internationaal vooraanstaande arbiter.


Leestijd: 1 minuut

Oud topscheidsrechter Egbert Mulder (80) overleden
Oud topscheidsrechter Egbert Mulder (80) overleden

Een hoogtepunt in de loopbaan van Mulder, die in Sappemeer woonde, was het fluiten van de halve finale van de UEFA-Cup wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Barcelona. Diverse interlands stonden op zijn palmares. FC Twente-Roda JC was op 1 mei 1988 zijn laatste duel in de Eredivisie. In totaal floot Mulder zo'n 300 officiële duels.

Na zijn scheidsrechtersloopbaan werd Mulder bestuurlijk actief. Hij was onder meer vijftien jaar penningmeester van Eurovoetbal. Ook begeleidde en beoordeelde de Sappemeerster scheidsrechters. Mulder was nog heel actief om zijn conditie op orde te houden. Ruim een week geleden testte Mulder positief en nadat het aanvankelijk meeviel met de klachten werd de pandemie hem toch noodlottig.

In 2017 werd de voormalige leidsman koninklijk onderscheiden voor al zijn verdiensten. (Foto: Wikipedia)