Sport

Peter Jeltema vertrekt bij FC Groningen

Peter Jeltema gaat aan het einde van dit seizoen FC Groningen verlaten. De 60-jarige Groninger treedt per 1 juli 2021 in dienst bij de KNVB. Het huidige Hoofd Opleiding van FC Groningen wordt in Zeist Hoofd Talentontwikkeling. Jeltema heeft meer dan twintig jaar bij de FC gewerkt.


Leestijd: 1 minuut

Peter Jeltema vertrekt bij FC Groningen
Peter Jeltema vertrekt bij FC Groningen

In 2017 werkte Jeltema al eens een tijdje voor de KNVB als beleidsmedewerker Voetbalontwikkeling Betaald Voetbal. Een jaar later keerde hij terug bij FC Groningen in zijn oude functie van Hoofd Opleiding. Voor zijn tijdelijke vertrek naar de nationale voetbalbond was Jeltema drie jaar lang technisch manager van de Trots van het Noorden, waarbij de bekerwinst in 2015 het hoogtepunt vormde.

Daarvoor was hij jarenlang het hoofd van de Opleiding van FC Groningen en samen met wijlen Martin Koeman stond Jeltema daarmee al aan de basis van de huidige opleiding van de club. Hij begon zijn carrière binnen FC Groningen als jeugdtrainer van de toenmalige D1. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus liet weten verrast te zijn, maar feliciteert Jeltema met zijn nieuwe baan. (Foto: Twitter Peter Jeltema)