Pijnlijke verlies Lycurgus in eigen huis tegen Sliedrecht

Nova Tech Lycurgus is tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen in de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht Sport. In Martiniplaza kon Nova Tech Lycurgus een 2-1 voorsprong in sets niet over de streep trekken en verloor met 3-2 via 25-19, 21-25, 25-21, 22-25 en 12-15. Door de tweede nederlaag op rij is gezakt naar de vierde plaats in de BetCity Eredivisie met 21 punten uit tien wedstrijden. Zeven verliespunten meer dan koploper Active Living Orion.

Lycurgus eerder dit seizoen in een vol Martiniplaza

De overtuiging en energie ontbrak voor zo’n vijfhonderd toeschouwers bij de thuisploeg in de fases dat het er echt om ging. Zo was het begin van de vierde set bij een 2-1 voorsprong in sets moeizaam met een 4-0 achterstand. Vervolgens lukte het om langszij te komen bij 13-13 en ging het tot 21-21 gelijk op waarna het toch de gasten waren die er een vijfde set uit sleepten.

Het lukte de thuisploeg in die fase niet om het initiatief te pakken en door te drukken om de volle winst in Groningen te houden. En in de vijfde set was het net andersom. Een prima start met een 3-0 voorsprong verdween even snel weer. Na 8-8 was het achter de feiten aanlopen en was de foutserve van Cal Fisher op matchpoint tegen een voorbeeld van er niet met overtuiging staan.

Lycurgus onderging het spel in fases te veel in plaats van proactief te handelen. Daardoor was de nederlaag onvermijdelijk en was van revanche na het eerdere 3-0 verlies in de uitwedstrijd eind oktober geen sprake. Lycurgus komt in het kalenderjaar 2023 nog twee keer op vreemde bodem in actie. Komende zaterdag in Zevenhuizen tegen Scherp in Packaging ZVH en over twee weken een bekerduel in Maastricht tegen Jokers VC.