Sport

Plantsoenloop Groningen vernieuwd, inschrijving geopend

De inschrijving van de Plantsoenloop Groningen is geopend. De 64e editie van deze klassieker van het Noorden vindt plaats op zaterdag 5 november. 'Het wordt een verrassende editie', aldus Johan Meijer van organisator Golazo Noord-Nederland.


Leestijd: 1 minuut

De inschrijving van de Plantsoenloop 2022 Groningen is geopend
De inschrijving van de Plantsoenloop 2022 Groningen is geopend

Nieuw parcours

De Plantsoenloop is de oudste loop van Groningen en daarmee een echte klassieker. Toch is deze editie anders dan de afgelopen jaren. "We hebben gekozen voor een vernieuwd en ruimer parcours. We hebben een ronde van 4km gecreëerd door het Noorderplantsoen. In het verleden was dit een ronde van 2km, waardoor deelnemers aan de 4 en de 8km meerdere rondes moesten lopen. Nu is dat beperkt tot maximaal twee."

Het vernieuwde parcours zorgt voor nog meer loopplezier tijdens de Plantsoenloop. "We hebben gekeken naar veranderingen die deze klassieker nog leuker maken voor de deelnemers. Een nieuwe start- en finish, meer ruimte en echt een ander parcours. Maar het blijft wel 100% de Plantsoenloop."

Het parcours van de Plantsoenloop Groningen loopt, zoals altijd, door het prachtige, heuvelachtige Noorderplantsoen, met een sfeervolle start- en finish op de Kruissingel. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden: de 4 en 8km en de Kids Runs van 1, 2 en 4km.

Inschrijven

Wil jij je inschrijven voor deze klassieker? Dat kan vanaf nu via: www.plantsoenloop.nl/inschrijven.