Sport

Prima competitiestart Samen Lycurgus met winst bij Dynamo

Samen Lycurgus is de competitie begonnen met een klinkende zege. In Apeldoorn werd landskampioen Draisma Dynamo met 3-1 aan de kant gezet in speelronde 1 van de Betcity Eredivisie. Het gebeurde via de setstanden 22-25, 25-19, 25-17 en 25-21.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus eerder dit seizoen in Apeldoorn
Lycurgus eerder dit seizoen in Apeldoorn

Daarmee nam de ploeg van coach Arjan Taaij revanche voor de vorige week met 3-2 verloren strijd om de Supercup tegen hetzelfde Dynamo. Het was zondag een totaal andere wedstrijd dan een week eerder. Samen Lycurgus legde na een aarzelend begin veel meer overtuiging aan de dag en stapte na vier sets verdiend als winnaar van het veld in Omnisport.

Met Thomas Sleurink, Kyle McCauley, Cole Gillis, Niels de Vries, Robin Boekhoudt, Jeffrey Klok en Cole Bogner in de basis begon Samen Lycurgus aan de eerste set van de competitie. Cal Fisher was nog altijd niet inzetbaar. In die eerste set waren de eigen fouten, vooral serverend, bijna niet te tellen. Daarmee manoeuvreerde Lycurgus zich in een kansloze positie om die set te winnen en ging een ook zeker niet goed spelende thuisploeg ermee aan de haal.

Vanaf het begin van set twee ontstond een ander wedstrijdbeeld. Lycurgus ging beter serveren en pakte de regie in de wedstrijd. De samenwerking verliep steeds soepeler wat ervoor zorgde dat Lycurgus een comfortabele competitiestart kende. Het was de als diagonaal ingevallen Luuk Hofhuis die op het tweede matchpoint de beslissende bal tegen de grond sloeg.

Het was voor het eerst in 6,5 jaar dat Lycurgus er in de competitie met de volle winst vandoor ging in Apeldoorn. Gevoelsmatig altijd het hol van de leeuw, omdat de strijd om de prijzen de afgelopen tien jaar vooral tussen deze twee ploegen verdeeld worden. Komende zaterdag speelt Lycurgus opnieuw uit. Dan staat de altijd lastige uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport op het programma.