Sport

Regering wil vanaf 1 september weer betaald voetbal mogelijk maken

Uit de persconferentie van premier Rutte kwam woensdagavond naar voren dat de intentie is om vanaf 1 september alle sporten weer toe te staan, mits het onder controle houden van het coronavirus dit toelaat. Tot die datum zijn alle evenementen verboden. Voor FC Groningen betekent dit dat dan de Eredivisie, zonder publiek, weer van start zou kunnen gaan.


Leestijd: 1 minuut

Weekupdate corona: Opnieuw minder besmettingen, wel 11 overleden patiënten
Weekupdate corona: Opnieuw minder besmettingen, wel 11 overleden patiënten

De andere topclubs in Groningen kunnen dan ook weer langzaam denken aan wedstrijden. Donar en SAMEN. Lycurgus bijvoorbeeld kunnen dan sowieso weer volop trainen. Iets wat vanaf nu rekening houdend met anderhalve meter voorzichtig weer kan. In het betaald voetbal is FC Groningen één van de weinige clubs waar de training nog niet hervat is. Naar verwachting vanaf volgende week.

Hoe om te gaan met oefenwedstrijden in aanloop naar de competitie is nog niets bekend. De lijn zal vooralsnog zijn om dit zonder publiek te doen. Het spoorboekje zoals het kabinet dit woensdagavond ontvouwde voorzag daar nog niet in. Wellicht dat het oprekken van 30 naar 100 mensen per 1 juli bij kerkdiensten, congressen, etc van toepassing verklaard wordt. Dit uiteraard mits het virus niet te heftig oplaait.