Rentree Arjen Robben hoogtepunt in verloren derby tegen Heerenveen

Dat al ruim een jaar geen publiek welkom is bij sportwedstrijden is een gegeven, maar op momenten als zondagmiddag in de 78e minuut van het duel tussen FC Groningen en sc Heerenveen werden de fans extra gemist. Arjen Robben maakte na een half jaar zijn rentree. De supporters zouden uitzinnig geweest zijn. Dat Groningen met 2-0 verloor was ondergeschikt.

FC Groningen wint niet bij afscheidsfeestje Robben

De 37-jarige Robben liet na afloop weten dat terugkomen de lastigste revalidatie uit zijn loopbaan geweest is. In de twaalf minuten dat de Bedumer speelde was direct te zien dat Robben één van de beste Nederlandse spelers ooit is. Zijn techniek en dribbels zijn bijna onovertroffen. Robben kwam binnen de lijnen toen de FC met 1-0 achterstond. Na ruim zeventig minuten kregen de gasten een strafschop na een ongelukkige overtreding van Gudmundsson.

Daar leek het de eerste twintig minuten absoluut niet op. FC Groningen begon prima en de 1-0 leek een kwestie van tijd. Strand Larsen en Da Cruz kregen prima kansen om de score te openen. Een treffer bleef uit en de gasten kregen steeds meer grip. Zodanig dat de Friezen zeker na rust de bovenliggende partij waren en uiteindelijk verdiend wonnen. De strafschop werd benut door Henk Veerman en vier minuten voor tijd gooide Halilovic van heel dichtbij de wedstrijd in het slot.

Dat zag Robben ook, maar logischerwijs overheerste bij hem het positieve gevoel van de rentree. Vanwege de bekerfinale komend weekend heeft Robben nu twee weken om nog fitter te worden. De volgende kans om minuten te maken is zaterdagavond 24 april in de uitwedstrijd tegen PSV. Als het lukt is het straks de vraag of Robben volgend seizoen door gaat? Hij liet weten dat als er een garantie klaar lag om het hele seizoen fit te zijn het antwoord ja zou zijn.