Sport

Rentree Matusiwa bij FC Groningen in Tilburg

FC Groningen en Willem II sluiten vanavond een midweeks programma in de Eredivisie af. De aftrap in Tilburg is om 21.00 uur. Een opsteker voor FC Groningen is de rentree van aanvoerder Azor Matusiwa. De controleur op het middenveld ontbrak de laatste weken. Met zijn vele balveroveringen zijn belangrijk voor de FC.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen blijft zesde ondanks kansloze nederlaag tegen Vitesse
FC Groningen blijft zesde ondanks kansloze nederlaag tegen Vitesse

Op Arjen Robben na kan trainer Danny Buijs over een volledige selectie beschikken. Robben ontbreekt zeker de komende maand nog. 'Ik denk niet dat alle jongens de negentig minuten kunnen vol maken, maar ze kunnen wel allemaal een rol spelen, zoals ik het nu inschat. We staan er wat dat betreft goed op.' Dat is een prettige constatering voor de trainer die denkt dat Willem II veel te laag op de ranglijst staat.

De Tricololes waren vorig seizoen een verrassing door in de vroegtijdig afgebroken competitie als vijfde te eindigen. De formatie van Adrie Koster zakt steeds verder weg en staat momenteel voorlaatste met negen punten uit 15 wedstrijden. FC Groningen staat zevende met 27 punten. 'Wij gaan naar Tilburg om te winnen, maar het is natuurlijk niet zo dat we er even overheen lopen omdat zij nu onderin staan.'

Het is vanavond de 33e ontmoeting op het hoogste niveau in Tilburg. De statistieken zijn in het voordeel van de thuisploeg. FC Groningen won acht keer, speelde negen keer gelijk en verloor 19 keer. De laatste keer op 28 februari verloor de Trots van het Noorden met 3-1. Ahmed El Messaoudi maakte het enige doelpunt. De laatste zege dateert van 2 februari 2019. Toen Django Warmerdam en Kaj Sierhuis voor de treffers tekenden van een 2-1 zege.