Sport

Rick Ottema onderstreept goede vorm met zege in Beilen

Wielrenner Rick Ottema heeft zijn derde zege van het seizoen te pakken. De geboren Muntendammer schreef de Koningsronde van Beilen op zijn naam. Begin april zegevierde Ottema ook al in de Ronde van Ureterp en afgelopen zondag was hij in Brabant de snelste in de Omloop van de Houtse Linies.


Leestijd: 1 minuut

Rick Ottema onderstreept goede vorm met zege in Beilen
Rick Ottema onderstreept goede vorm met zege in Beilen

In Beilen moest de 30-jarige Ottema vol aan de bak. Een kopgroep van acht renners kreeg een voorsprong van een minuut. In de kopgroep reden onder andere de ervaren Bert-Jan Lindeman en de winnaar van vorig jaar Mark Prinsen. Normaal gesproken moet een minuut voorsprong voldoende zijn om na tachtig kilometer te strijden voor de winst, maar dat was deze keer niet zo. Ottema profiteert van de door renners van de Noordelijke wielervereniging Groningen opgezette achtervolging.

Daardoor werd de voorsprong rap kleiner en Ottema kon zich als eenling mee laten voeren richting de kop. In de slotfase toonde Ottema zich de beste. De gaskraan ging volledig open, waardoor hij in zijn eentje de oversteek maakt naar de koplopers. Ruste even uit en kwam vervolgens met de beslissende demarrage. Alleen Sjors Dekker kon volgen. Uiteindelijk liet Ottema zich de winst niet ontnemen. Prinsen eindigde als derde.

Zo liet Ottema maar weer eens zien dat de overgang van Metec Solarwatt naar Allinq hem goed gedaan heeft. Hij reed het hele seizoen al korte uitslagen en als het zo doorgaat blijft de zegeteller vast niet op drie staan.