Robben debuteert in onder-18 met winst

Het Nederlands Elftal voor spelers onder-18 jaar heeft woensdagavond in Roosendaal met ruime cijfers van Italië gewonnen: 3-0.

Arjen Robben, die de overstap maakte vanuit het onder-16 elftal speelde de gehele wedstrijd als linksbuiten. Na tien minuten in de tweede helft gaf Robben de assist voor 2-0 op Youssef Hersi (Ajax). Al na vier minuten in de eerste helft zette Wau (PSV) de 1-0 op de borden. In de slotfase van de wedstrijd scoorden Hersi nogmaals en bepaalde hij voor 2500 toeschouwers de eindstand op 3-0.

Het onder-18 team bereidt zich voor op twee play-off wedstrijden tegen Denemarken. Die duels worden afgewerkt op 5 april (thuis) en 1 mei (uit). De winnaar plaatst zich voor het EK in Finland.

Arjen Robben is ook nog speelgerechtigd op het EK onder-16 jaar, dat in mei wordt gespeeld. Daar zijn drie tickets voor het WK onder-17 in Trinidad&Tobago te behalen.