Sport

Robert Tinga maakt seizoen af als hoofdcoach bij Martini Sparks

Na het vertrek van coach Klaas Stoppels afgelopen weekend bij basketbalclub Martini Sparks in Haren maakt zijn assistent Robert Tinga het seizoen af als hoofdcoach. Ed Poelstra is de nieuwe assistent. Hij was op incidentele basis al betrokken bij de ploeg zo laat de club via Twitter weten.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Stoppels hield het afgelopen zaterdagavond voor gezien. Na de elfde nederlaag van het seizoen tegen Grasshoppers trok de coach de stekker eruit. De 53-jarige coach zat sinds november 2019 op de bok in Haren. Vorig seizoen werd ook weinig gewonnen, maar waren de wedstrijden veel spannender. Er stond een betere selectie dan dit seizoen. Met een gemiddelde leeftijd van zeventien jaar zijn de Sparks veruit de jongste in de competitie.

Dat vertaalde zich in veelal grote nederlagen met een kansloze positie op de ranglijst tot gevolg. Sinds de entree op het hoogste niveau in 2018 wil het niet echt vlotten. Mede door te weinig financiële middelen blijft de sportieve rol tot nu toe te bescheiden. Overwinningen waren een zeldzaamheid. Bovendien is Stoppels na Joyce Siderius-Bolman en Glenn Pinas in tweeënhalf jaar al de derde hoofdcoach die vroegtijdig uit eigen beweging opstapt.

Tinga en Poelstra zitten komende woensdag tegen Dozy Den Helder voor het eerst samen op de bank.