Sport

Roeier Twellaar wereldkampioen roeien

Melvin Twellaar is met zijn kompaan Stef Broenink tijdens het WK Roeien in Belgrado kampioen geworden in de dubbel twee. De in Den Horn geboren roeier, lid van roeivereniging Aegir, won in de finale met meer dan drie seconden van de nummer twee Kroatië


Leestijd: 1 minuut

Melvin Twellaar hier in de skiff
Melvin Twellaar hier in de skiff

Het duo won twee jaar geleden Olympisch zilver in Tokio. Daarna gingen beide roeiers hun eigen weg. De 26-jarige Twellaar ging alleen roeien en won als skiffeur onder andere de Holland Beker. Broenink roeide in de dubbelvier. Met de Spelen van Parijs in zicht besloten de twee de draad weer op te pakken. En met succes. Halverwege lag het duo al meer dan tien meter voor en in deel twee liepen ze alleen maar verder uit.

‘Het is heel speciaal. Het EK waren we iets minder, maar we hebben nooit opgegeven. Het was de kans om erachter te komen wat we beter moesten doen. Dat heeft goed uitgepakt. We hebben onszelf helemaal opnieuw uitgevonden. Dan zie je tot wat we in staat zijn. Dat is echt geweldig’, aldus een dolgelukkige Twellaar voor de camera van de NOS.

Er was meer Gronings succes. Gyas-roeister Ymkje Clevering won met Veronique Meester goud in de tweezonder en Marloes Oldenburger kreeg het goud omgehangen in de klasse vier-zonder-stuurvrouw. Een opmerkelijke prestatie, omdat Oldenburger amper een jaar geleden haar nek brak tijdens een vakantie. Daar herstelde ze formidabel van.