Sport

Roel Boomstra kan het nog niet afmaken in WK-match

In de WK-match om de wereldtitel dammen had Roel Boomstra inmiddels twee keer gewonnen en staat in de resterende drie partijen op matchpoint. In de tiende partij lukte het de Groninger nog niet om het te verzilveren. Het werd remise. Mocht het Boomstra in de resterende twee partijen niet lukken een benodigde derde zege binnen te halen dan volgt een tiebreak om een beslissing te forceren.


Leestijd: 1 minuut

Roel Boomstra krijgt met derde wereldtitel beloning voor sterk spel
Roel Boomstra krijgt met derde wereldtitel beloning voor sterk spel

Boomstra zijn opponent Alexander Schwarzman leek in eerdere rondes een beetje aan het eind van zijn latijn. Zo blunderde de Rus opzichtig in de achtste ronde waardoor Boomstra vrij eenvoudig zijn tweede zege kon noteren. Twee rondes later bleek Schwarzman springlevend. Hij speelde zijn beste partij in de match tot nu toe en streed voor iedere damschijf op het bord.

Het leek lange tijd alle kanten op te kunnen. Beide spelers namen de nodige bedenktijd om de boeiende stelling op het dambord in goede banen te leiden. Schwarzman trok met wit vol ten aanval en Boomstra veerde mee. Na het middenspel kwamen de heren remise overeen, omdat er geen winnende stelling op het bord kwam.

Zo blijft het nog even spannend, maar het twee zeges op zak is Boomstra het meest kansrijk om de match te winnen en na 2016 en 2019 voor de derde keer wereldkampioen te worden.