Sport

Seizoen Donar en Lycurgus officieel van start

Na een voorbereiding van ruim anderhalve maand gaat het seizoen voor Donar en Amysoft Lycurgus officieel beginnen. En na ruim anderhalf jaar zijn fans ook weer welkom. Een moment om naar uit te kijken. Beide ploegen beginnen wel op vreemde bodem. Donar reist naar Leeuwarden en Lycurgus treedt zondag in Apeldoorn aan.


Leestijd: 1 minuut

Een vol Martiniplaza bij een wedstrijd van Donar
Een vol Martiniplaza bij een wedstrijd van Donar

Lycurgus kan direct de eerste prijs van het seizoen binnenhalen. In de strijd om de Supercup is landskampioen Draisma Dynamo de tegenstander. Beide ploegen hebben ten opzichte van vorig seizoen de nodige veranderingen ondergaan. Bij Lycurgus begroette coach Arjan Taaij maar liefst tien nieuwe gezichten. De voorbereiding werd afgesloten met een trip naar Italië en Slovenië waar vier oefenduels afgewerkt werden tegen twee sterke tegenstanders.

Waar bekerhouder Lycurgus staat ten opzichte van vorig seizoen is lastig te zeggen. Taaij heeft meerdere keren laten weten vooral onder de indruk te zijn van de drive en ambitie van zijn ploeg. Jonge talenten als Markus Held, Tieme de Jong en Maarten Bartels gaan er vol voor en zijn op zoek naar het hoogst haalbare in hun volleyballoopbaan. Dat kunnen ze zondag tegen Dynamo direct laten zien.

Voor Donar begint de competitie direct met een dubbel programma. Vrijdagavond wacht in Leeuwarden de derby tegen Aris. Zondag komt Apollo Amsterdam om 14.00 uur op bezoek in MartiniPlaza. En kan voor het eerst sinds hele lange tijd de typische Donar sfeer weer beleefd worden. Onder leiding van de nieuwe coach Matthew Otten gaat het vernieuwde Donar op jacht naar eerherstel.

Vorig seizoen verliep teleurstellend. De beker werd niet gewonnen en in de halve finale om de landstitel volgde uitschakeling tegen Den Bosch. Otten bracht nieuw elan met veel nieuwe spelers. Jonge talenten als Mark Roorda en Kjeld Zuidema maken deel uit van de selectie. De voorbereiding verliep in diverse wedstrijden veelbelovend. Alle reden om uit te kijken naar het nieuwe seizoen.