Sport

Seizoen FC Groningen voorbij na 1-0 nederlaag in Utrecht

En dan is het seizoen zomaar voorbij. FC Groningen verloor woensdagavond in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal met 1-0 bij FC Utrecht en is daardoor uitgeschakeld. Een schot van Simon Gustafson in de bovenhoek een kwartiertje voor tijd deed de droom op iets moois uit elkaar spatten. In tegenstelling tot andere jaren worden de play-offs in één wedstrijd beslist.


Leestijd: 1 minuut

Seizoen FC Groningen voorbij na 1-0 nederlaag in Utrecht
Seizoen FC Groningen voorbij na 1-0 nederlaag in Utrecht

Met 3.000 fans op de tribune ontstond er weer een voetbalsfeer en omdat het in één duel beslist werd was er direct spanning. Beide ploegen maakten het elkaar lastig. FC Groningen wilde graag opbouwen en Utrecht verdedigde met veel spelers naar voren. Daar kwam de FC niet echt doorheen en bleef daardoor vanuit de defensieve organisatie spelen.

Het was in de tweede helft een kwestie van wachten op een treffer. Misschien won wel de gelukkigste. Al hoewel de ploeg van trainer Danny Buijs na de achterstand via Mike te Wierik en invaller Jorgen Strand Larsen nog twee goede kansen. En aan het begin van de tweede helft toucheerde Arjen Robben via een vrije trap de buitenkant van de paal.

Het bleef bij 1-0 en de teleurstelling na afloop. Het seizoen was plots voorbij. Dat realiseerde Sergio Padt zich ook. Na 259 wedstrijden in zeven seizoenen vertrekt de doelman. Hij zet zijn loopbaan voort in Bulgarije bij Ludogorets. En Arjen Robben. Wat gaat de aanvoerder doen? Hij heeft er keihard voor gewerkt om terug te komen en nu is het plots voorbij. Robben liet al weten de zaken eerst op een rij te zetten en dan een besluit te nemen.

Al met al zullen vooraf niet veel fans verwacht hebben dat FC Groningen vijftig punten zou halen en een stabiele rol in de subtop van de Eredivisie zou spelen. Het spel was niet altijd flitsend, maar lange tijd wel effectief. Daar kwam in de laatste periode wel de klad in. De opgebouwde marge was echter groot genoeg om een goede positie te handhaven. Dan kan nu de focus op het verbeteren van de selectie voor volgend seizoen met hopelijk gewoon weer fans en sfeer.