Sport

Seizoenkaartenteller FC Groningen richting 6.500

De seizoenkaartenverkoop voor het nieuwe seizoen van FC Groningen gaat gestaag door. Inmiddels zijn zo’n 6.500 seizoenplaatsen van de hand gegaan. Seizoenkaarthouders hebben nog tot en met zondag 2 juli de tijd om hun plekje van afgelopen seizoen te verlengen.


Leestijd: 1 minuut

De fans wachten al weken op goede resultaten
De fans wachten al weken op goede resultaten

Vlak voor het weekend stond de teller op 6.000. Twee schrijvers gaan proberen de kaartverkoop een extra impuls te geven. Ferdi Delies en Robert Visscher zijn beiden ook supporter met een groenwit hart. Delies heeft al meerdere boeken over FC Groningen achter zijn naam,  waaronder een biografie over spits Erik Nevland. Visscher schreef een boek over het hoogtepunt uit de clubgeschiedenis, het winnen van de KNVB-beker.

Iedere keer wanneer de seizoenkaartteller een duizendtal doorbreekt, worden veertig exemplaren van Delies` boek ‘Nevland’ en Visschers’ boek ‘Cupkoorts’ verloot. Ook wordt een veertigtal boeken verloot onder de supporters die hun seizoenkaart al hebben verlengd of een seizoenkaart hebben gekocht. ‘Het is tijd om vooruit te kijken en met z’n allen vol achter onze club te gaan staan’, zegt Delies.

Om te vervolgen. ‘Clubliefde gaat verder dan een divisie. We willen graag een zo vol mogelijk Euroborg komend seizoen en op deze wijze dragen Robert en ik ons steentje bij. We hadden beide een soortgelijk idee en besloten dit samen op te pakken. Hoeveel boeken we kunnen weggeven? Wat ons betreft is straks heel Euroborg uitverkocht.’

Seizoenkaarthouders die niet voor 2 juli hun kaart verlengen betalen daarna wel een iets hogere prijs.