Sport

Seizoenkaartverkoop FC Groningen blijft achter bij vorig jaar

Een paar dagen voor de start van de voorbereidingen op het nieuwe seizoen blijft de verkoop van seizoenkaarten bij FC Groningen gestaag doorgaan, maar loopt minder hard dan vorig jaar. Inmiddels hebben ruim 7500 kaarthouders hun stoeltje voor het komende seizoen in de Eerste Divisie verlengd. Dat zijn er ruim 2500 minder dan vorig jaar.


Leestijd: 1 minuut

De Euroborg is zondag waarschijnlijk tot de laatste stoel bezet
De Euroborg is zondag waarschijnlijk tot de laatste stoel bezet

Een jaar geleden stond de teller op 10.236. Daarmee lijkt het effect dat bij de degradanten van vorig seizoen PEC Zwolle en Heracles Almelo waarneembaar was uit te blijven. Beide clubs verkochten toen in no-time een recordaantal seizoenkaarten. De fans gingen massaal achter hun club staan in de hoop te helpen zo snel mogelijk terug te keren op het hoogste niveau.

Twaalf jaar geleden bracht FC Groningen op het hoogtepunt ruim 16.000 seizoenkaarten aan de man. Het dieptepunt was het seizoen 2018/2019 toen minder dan 10.000 fans een vaste seizoenplek hadden. 

Huidige seizoenkaarthouders bij FC Groningen hebben nog tot en met zondag 2 juli de kans om hun huidige plek te verlengen. Daarna vervalt dat recht. Vanaf 7 juli begint de vrije verkoop tegen iets andere tarieven. Seizoenkaarten zijn vanaf dan wel iets duurder.

Daarvoor zijn er nog ruildagen. Alleen supporters die een seizoenkaart hebben verlengd of gekocht kunnen gebruikmaken van de ruildagen. Voor de supporters op de Tonny van Leeuwen Tribune zijn de ruildagen op maandag 3 en dinsdag 4 juli. Voor supporters op de Piet Fransen Tribune en Koeman Tribune is dat woensdag 5 juli. Alle niet-verlengde of -verkochte plekken zijn voor de seizoenkaarthouders beschikbaar om te ruilen.

In de week van maandag 3 juli middernacht tot vrijdag 7 juli 10.00 uur ligt de kaartverkoop stil.