Sport

Seksspeeltjesgigant misschien toch op shirt FC Emmen?

Het deed een hoop stof opwaaien. De intentie van het Veendammer bedrijf EasyToys, een webshop voor seksspeeltjes en erotische artikelen, om shirtsponsor van FC Emmen te worden. De KNVB stak hier een stokje voor. Het zou niet in overeenstemming zijn met goed fatsoen. De deur lijkt nu toch op een kier te staan.


Leestijd: 1 minuut

Easy Toys uit Veendam toch op shirts FC Emmen
Easy Toys uit Veendam toch op shirts FC Emmen

De overeenkomst is wat de bond betreft in strijd met artikel 3 van het sponsorreglement. Daarin staat onder andere dat het uitingen die niet overeenstemming zijn de eisen van goede smaak en fatsoen niet zijn toegestaan evenals uitingen die in verband kunnen worden gebracht met de seksindustrie. Hierbij wordt verwezen naar de Nederlandse Reclame Code commissie.

Het bestuur van FC Emmen was de stap naar de rechter, middels een kort geding, al aan het voorbereiden, maar wacht daar nog even mee meldt RTV Drenthe. De club is door de KNVB uitgenodigd om te komen praten. FC Emmen heeft inmiddels al een advocaat in de arm genomen om vol ten strijde te trekken mocht het gesprek bij de bond niks opleveren.

De insteek van het gesprek is bij de voorzitter van FC Emmen, Ronald Lubbers onbekend. Wel is duidelijk dat clubs uit het betaalde voetbal de formatie uit Drenthe massaal steunen. Sportmarketeer Chris Woerts sprak maandagavond namens de betaald voetbalclubs zijn steun richting FC Emmen uit in de voetbaltalkshow Veronica Inside.

Het is niet bekend wanneer beide partijen om tafel gaan.