Sport

Selectie Donar krijgt met aantrekken Egekeze verder vorm

Donar heeft Amanze Egekeze voor komend seizoen aangetrokken. De 25-jarige forward is van Nigeriaanse komaf en beschikt ook over een Amerikaans paspoort. Egekeze speelde afgelopen seizoen op het tweede niveau in Frankrijk.


Leestijd: 1 minuut

Selectie Donar krijgt met aantrekken Egekeze verder vorm
Selectie Donar krijgt met aantrekken Egekeze verder vorm

Egekeze is 2.03 lang en kan zowel spelen op de power forward als de small forward positie. Hij begon zijn carrière bij de Belmont Bruins in Nashville, Tennessee, waar hij vier seizoenen ploeggenoot was van de nieuwe spelverdeler Austin Luke. Na zijn collegeperiode streek hij neer in Japan, waar hij in één seizoen bij drie verschillende clubs speelde. Via PAOK Thessaloniki in Griekenland toog de aanwinst dus naar Frankrijk, waar hij wegens een knieblessure een kort seizoen kende.

Op dit moment speelt Egekeze selectiewedstrijden voor het Nigeriaanse nationale team voor een plekje in de Olympische selectie. Coach Matthew Otten is enthousiast over zijn nieuwe aanwinst. 'Hij stond op de lijst van spelers die we in de gaten hielden en toevallig had ik hem zien spelen terwijl ik naar de scouting van Austin zat te kijken. Een fenomenale speler. Hij speelt hard en snel zowel in aanval als verdediging, kan goed schieten, zeker voor zijn lengte en ik heb een goed gevoel bij hem.' (Foto: Twitter Amanze Egekeze)