Sport

Selectie Lycurgus met aantrekken stadjer Kuijpens compleet

Met het aantrekken van Niels Kuijpens uit Groningen voor de liberopositie heeft Samen Lycurgus de selectie van veertien spelers voor komend seizoen rond. Kuijpens komt over van DIO Bedum, waar hij de afgelopen elf jaar in het eerste speelde.


Leestijd: 1 minuut

De 27-jarige Kuijpens heeft in zijn loopbaan afwisselend passer-loper of libero gespeeld. Met name omdat de kwaliteiten van de 1.83 meter lange speler vooral in het passende en verdedigende deel van het volleybalspel liggen. ‘Gezien mijn lengte is de Topdivisie als passer-loper wel mijn plafond. De switch naar libero geeft meer mogelijkheden.’

‘Het is voor mij een toffe optie. Ondanks dat ik echt al met mijn maatschappelijke loopbaan bezig ben.’ Hij maakte de ALO niet af, maar is Industrieel Product Ontwerper geworden en werkt als onderzoeker voor de Hanzehogeschool aan een project voor klimaatadaptatie. Uitgangspunt is dat Kuijpens volledig in het sportieve programma van Lycurgus gaat meedraaien.

Voor de technische staf is het puzzelen nu klaar. Coach Arjan Taaij is ingenomen met Kuijpens. ‘Blij dat het gelukt is om Niels aan ons te binden. We wilden voor de vacante liberopositie toch graag kijken of we iemand uit de regio de kans konden geven om aan de Eredivisie te ruiken en te ontwikkelen. Een goeie teamspeler die passend en verdedigend de afgelopen jaren heeft laten zien dat zijn kwaliteiten vooral daar liggen.

De namen van de complete selectie:
Diagonalen: Cal Fisher en Thomas Sleurink
Passer-lopers: Maarten Bartels, Guus Boer, Cole Gillis en Kyle McCauley
Middenmannen: Robin Boekhoudt, Luuk Hofhuis, Niels de Vries en Arjan Westra
Spelverdelers: Cole Bogner en Sam Gortzak
Libero: Jeffrey Klok en Niels Kuijpens