Sport

Sergio Padt redt punt voor FC Groningen

FC Groningen lijkt aan te haken bij waar het vorig seizoen ophield. Moeite hebben met scoren en attractief voetballen tot een zeldzaamheid verheffen. Na de 0-0 in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht zijn de doelcijfers na vijf duels; 4-6. Hoogtepunt was de rentree van Arjen Robben die gewoon op de mountainbike naar het stadion kwam.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen dreigt Sergio Padt kwijt te raken
FC Groningen dreigt Sergio Padt kwijt te raken

Vanwege de coronamaatregelen was er wederom geen publiek aanwezig. Het gros zal thuis voor de buis geconstateerd hebben dat ze live weinig gemist hebben. Het was een relatief saaie nul nul. De thuisploeg was niet in staat om veel kansen af te dwingen en FC Utrecht vond zeker in de tweede helft doelman Sergio Padt een aantal keren op haar pad.

Padt groeide uit tot de uitblinker van de wedstrijd. Op het middenveld bleek eens te meer dat er te weinig creativiteit is om de tegenstander te verwarren en aanvallers in stelling te brengen. Nieuweling Patrick Joosten maakte zijn basisdebuut aan de linkerkant, maar toonde na een veelbelovend begin nog geen stabiel niveau. Na de pauze raakte de ploeg van trainer Danny Buijs de controle kwijt en was het binnen roeien van een punt het maximaal haalbare.

Een kwartier voor tijd kwam Robben in het veld. Het is de hopen dat de aanvoerder fysiek een tijdje in orde blijft, want de FC heeft hem dringend nodig. Robben kan de creatieve touch aan het spel toevoegen en hij is in staat om te scoren. FC Groningen staat zevende in de Eredivisie met 7 punten uit 5 wedstrijden. Komende zondag wordt om 12.15 uur in Sittard afgetrapt tegen nummer voorlaatst Fortuna.