Sport

Slotduel FC Groningen tegen Roda JC nu al uitverkocht

De slotfase van de competitie in de Eerste Divisie komt de komende weken tot een apotheose. En FC Groningen is daar volop onderdeel van. De voetbalkoorts in Groningen en omgeving neemt hand over hand toe. De wellicht beslissende thuiswedstrijd om directe promotie tegen Roda JC op vrijdag 10 mei is al helemaal uitverkocht.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen aan het begin van dit seizoen thuis tegen Willem II
FC Groningen aan het begin van dit seizoen thuis tegen Willem II

Met nog vijf speelronden te gaan heeft Groningen als derde op de ranglijst drie punten achterstand op Roda JC en zes op koploper Willem II. Naast het duel op de slotdag tegen Roda treft de ploeg van trainer Dick Lukkien de nummer één uit Tilburg ook nog. Alle kansen derhalve om de achterstand nog in te lopen. Mits de overige wedstrijden uit tegen VVV-Venlo en Telstar en op eigen veld tegen SC Cambuur.

Ook de wedstrijd tegen de Friezen op vrijdag 20 april is al bijna uitverkocht. Wat dat betreft legt de degradatie de club geen windeieren. De publieke belangstelling heeft er nooit onder geleden dat de club nu in de Eerste Divisie speelt. Sterker nog door de gigantische opleving in de laatste twintig duels, met meestrijden om promotie als gevolg, is FC Groningen weer veel meer gaan leven bij de fans.

Een escape is nog de zogeheten kaartenmarkt. Daar kunnen huidige seizoenkaarthouders hun kaart aanbieden, omdat ze niet in de gelegenheid zijn om de wedstrijd te bezoeken. De prijs voor het ticket gekocht via de kaartenmarkt ligt hoger dan de reguliere prijs omdat hierin onder meer administratiekosten zijn meegenomen. De kaartenmarkt is te bereiken via: https://tickets.fcgroningen.nl.

Om de directe promotiekansen volop in leven te houden is het van belang dat FC Groningen komende zondag in Limburg tegen VVV-Venlo geen punten laat liggen.