Sport

Slotreeks FC Groningen begint in Waalwijk

Nog acht speelrondes en dan zit de reguliere competitie er voor FC Groningen op. In de hoop dat daarna nog een toetje volgt in de vorm van play-offs met als inzet een plekje in de voorronde van de Europa League. De slotreeks begint zaterdagavond met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen ondanks kritiek voorlopig wel in linkerrijtje
FC Groningen ondanks kritiek voorlopig wel in linkerrijtje

FC Groningen staat al tijden stevig op de zesde plaats in de Eredivisie. Alleen FC Utrecht lijkt nog een echte concurrent. Groningen heeft 43 punten uit 26 duels. Utrecht heeft zes punten minder, maar nog een wedstrijd tegen Ajax tegoed. Nummer acht FC Twente staat op zeven punten. Een plek in de play-offs heeft de ploeg van coach Danny Buijs zelf in handen.

De puntenmachine stokt wel een beetje de laatste tijd. In de afgelopen vijf duels werd maar één keer gewonnen. Dat heeft deels te maken met blessures. Azor Matusiwa is al weken afwezig. Jorgen Stand Larsen speelt al een tijdje niet. Evenals Gabriël Gudmundsson. Te Wierik viel twee weken geleden tegen Ajax uit en afgelopen weekend viel Ramon Pascal Lundqvist in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen geblesseerd uit. Arjen Robben is uiteraard al veel langer afwezig.

Het missen van teveel basisspelers komt het spelniveau ongetwijfeld niet ten goede. Kijkend naar de resultaten in Waalwijk valt op dat de laatste drie uitbeurten telkens in 1-1 eindigden. Vorig seizoen werd het uitduel vanwege corona niet gespeeld. De laatste zege dateert van 30 december 2006. Koen van de Laak en Erik Nevland waren de doelpuntenmakers.

In de historie op het hoogste niveau wist FC Groningen van de 21 keer overigens maar vier keer te winnen. De wedstrijd begint om 21.00 uur