Sport

Spannende fase voor Donar

Voor de basketballers van Donar breekt een belangrijke fase aan. De laatste drie duels in de BNTX League gaan beslissen of de basketbaltrots zich gaat plaatsen voor de Elite Gold. Dat levert in het vervolg interessante wedstrijden op en een betere uitgangspositie later in het seizoen voor de play-offs in de strijd om de landstitel.


Leestijd: 1 minuut

Martiniplaza zit ongetwijfeld vol tegen Den Bosch
Martiniplaza zit ongetwijfeld vol tegen Den Bosch

Donar staat momenteel zesde en heeft een achterstand van twee punten op de begeerde vijfde plak. Daar staat nu Yoast United. De formatie uit Bemmel heeft 26 punten en Donar 24, maar de Gelderlanders hebben wel twee duels meer gespeeld. De Groningers spelen thuis nog tegen nummer zeven Feyenoord Basketbal en koploper Heroes Den Bosch. Deel één van de competitie sluit de ploeg van coach Andrej Stimac op 18 februari af met een bezoek aan nummer vier Aris Leeuwarden.

Op het Kalverdijkje in Leeuwarden valt vermoedelijk de beslissing. Bij het opmaken van de stand zijn de onderlinge resultaten bij een gelijke stand doorslaggevend. Zowel tegen Aris als tegen Feyenoord verloor Donar dit seizoen al en moet nog wat recht gaan zetten. Tegen de Friezen verloor Donar eerder dit seizoen met zes punten verschil en in Rotterdam leed de huidige nummer zes een nederlaag van twee punten. De opdracht is derhalve duidelijk met respectievelijk zeven en drie punten verschil winnen om het nadeel om te draaien.

En dan hopen dat de wedstrijd tegen de koploper een mooi resultaat oplevert. Als dat lukt zou een plek bij de eerste vijf binnen bereik moeten zijn. Na een slecht begin van het seizoen komt Donar op stoom en dat geeft reden voor optimisme.  De eerste afspraak is komende woensdagavond in MartiniPlaza tegen Feyenoord Basketbal.