Sport

Spannende periode voor Jolien Knollema

Afgelopen weekend speelde volleybalster Jolien Knollema met het Nederlands volleybalteam in MartiniPlaza tegen Japan. Met een overwinning en een nederlaag zette Oranje de voorbereiding richting het WK in eigen land voort. Het Harense talent zit nog in onzekerheid of ze bij de definitieve selectie zit.


Leestijd: 1 minuut

Een lachende Jolien Knollema
Een lachende Jolien Knollema

Bondscoach Avital Selinger moet zijn selectie terugbrengen naar veertien speelsters die ingeschreven mogen worden voor het WK. Eentje viel dinsdag al af. Middenaanvalster Indy Baijens is geblesseerd aan haar knie en moest de groep noodgedwongen verlaten. Dat betekent dat er nog eentje af moet vallen. Vermoedelijk een passer-loper. Knollema is passer-loper en staat ondanks haar grote talent wat lager in de pikorde. De selectie bestaat nu nog uit vijf passer-lopers.

Knollema debuteerde op 18 mei bij Oranje in een met 3-1 gewonnen oefenduel tegen Frankrijk en speelt sinds vorige zomer in Italië bij Il Bisonte Firenze in Italië. Het zou kunnen zijn dat het WK net te vroeg komt voor Knollema. Aan de andere kant liet de bondscoach zich afgelopen weekend positief uit over het talent van de speelster die ooit begon bij Oranje Nassau in Groningen.

De spanning duurt nog even, want het is onduidelijk wanneer Selinger zijn definitieve keuze maakt. Het WK begint op 23 september en duurt tot medio oktober. De voorrondes zijn in het Gelredome in Arnhem. Voor de tweede ronde is Ahoy in Rotterdam het strijdtoneel en vanaf de kwartfinales is het te doen in Omnisport in Apeldoorn. Oranje begint op vrijdagavond 23 september met een wedstrijd tegen Kenia.