Sport

Sterke start Bauke Mollema in Tour de France

Bauke Mollema is het eerste weekend van de Tour de France goed doorgekomen. Zowel op zaterdag als zondag werd gekoerst in de buurt van Nice. Mollema staat na twee etappes op de achttiende plaats met een achterstand van 17 seconden op gele trui drager Julian Alaphillipe.


Leestijd: 1 minuut

Sterke start Bauke Mollema in Tour de France
Sterke start Bauke Mollema in Tour de France

Dat Mollema er zonder kleerscheuren vanaf gekomen is kan gezien worden als pure winst. De openingsrit verliep in slecht weer met regen en natte wegen voor veel coureurs dramatisch. Valpartijen waren meer regel dan uitzondering. Met diverse uitvallers en op zondag in de eerste bergrit vele renners in het verband was het goed om te zien dat de Groninger zich vrij kon bewegen op de fiets en met veel overgave koerste.

Zijn plan bleek achteraf om het in de slotkilometer richting de Boulevard des Anglais te proberen als er nog een gesloten peloton zou zijn, maar daar kwam het niet van. Ten eerste waren er drie koplopers en ten tweede stond de wind pal tegen. Alaphillipe versloeg Max Hirschi en Adam Yates. Mollema mengde zich in de pelotonsprint. Hij hoefde alleen Greg van Avermaet en Sergio Higuita voor te laten gaan.

Deze sprint toonde aan dat het met de scherpte wel goed zit bij Mollema. Voeg daarbij dat er geen zorgen zijn over schaafwonden of blessures, waardoor de conclusie gerechtvaardigd is dat de kopman van Trek Segafredo met een positief gemoed verder op pad kan in de Tour. Maandag trekt het peloton naar Sisteron, waar het vermoedelijk aan de sprinters zal zijn om voor de etappezege te strijden.