Sport

Stevige nederlaag doet kansen op Europees vervolg Donar slinken

De basketballers van Donar staan op de rand van Europese uitschakeling in de FIBA Europe Cup. In Londen verloren de Groningers met 85-67 van koploper Londen Lions. In Poule A heeft Donar nu na vier speelrondes nog slechts een theoretische kans om verder te komen. Zelf moet het de laatste twee duels winnen en concurrent Mebi Bayreuth moet twee keer verliezen.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Aanvankelijk leek het erop dat Donar kansrijk leek voor een Europese stunt. In Londen werd de favoriet Londen Lions in de Copper Box Arena halverwege op een 37-32 achterstand gezet. Bij de thuisploeg wisten ze dat winst voor het eerst in de historie plaatsing voor de volgende ronde in Europa betekende. Donar, nog altijd zonder Austin Luke en Lotanna Nwogbo, streed feitelijk voor de laatste kans om een Europees vervolg in eigen hand te houden.

Na de pauze bleek de overtuiging bij Londen Lions groter. Het tempo ging omhoog en de mannen van coach Matthew Otten bleken niet in staat om dit te pareren. Donar hield de schutten niet overeind en kreeg de scores van alle kanten binnen met een 29-14 kwartstand in het nadeel van Donar tot gevolg. Dat werd met 24-16 in het laatste kwart nog een keer dunnetjes overgedaan.

Zo stond er een duidelijke 85-67 eindstand op het scorebord en heeft het er alle schijn van dat Donar zich kan richten op de competitie en de beker. Om hier aan te ontsnappen moet volgende week woensdag in Bayreuth met minimaal acht punten verschil van de nummer twee in de poule gewonnen worden. Marquis Addison en Amanze Egekeze waren met 19 punten topscorer.