Sport

Stimac moet Donar er weer bovenop helpen

Na een dramatische voorbereiding, een lastige competitiestart, een mislukte Europese campagne en de ontslagen hoofdcoach Matthew Otten is het nu aan Andrej Stimac om Donar weer op de rit te krijgen. De assistent-coach had het sinds het vertrek van Otten al overgenomen en krijgt nu tot medio 2024 de zegen van het bestuur.


Leestijd: 1 minuut

Martiniplaza zit ongetwijfeld vol tegen Den Bosch
Martiniplaza zit ongetwijfeld vol tegen Den Bosch

Sinds het ontslag van Otten ruim twee weken geleden pakte Stimac, die aan zijn eerste seizoen als assistent bezig was, het voortvarend op en boekte een aantal overwinningen in de competitie. Alleen in Europa lukt het niet, omdat tegenstanders op dat niveau de zwaktes snel blootleggen. In de competitie won Donar onder leiding van Stimac drie van de vier wedstrijden. Europees ging het twee keer mis.

Het bestuur is duidelijk over het besluit en vinden dat Stimac de afgelopen periode heeft hij laten zien dat hij die functie prima invult en daarom is besloten dat de Kroaat nu de hoofdcoach van Donar voor het lopende basketbalseizoen en ook voor het volgende seizoen 2023-2024 zal zijn. Feit is dat de 43-jarige Stimac al de nodige ervaring heeft. Zowel als speler en als coach.

Na een lange carrière als speler bij onder andere  Cibona Zagreb, Turow, Menorca en Lions de Genève begon hij in 2017 als assistent bij Fribourg Olympic en was hij assistent-coach van Kroatië. Vanaf 2020 was Stimac e hoofdcoach van de Lions de Genève. Het eerste jaar was hij zeer succesvol en veroverde zijn team de Swiss Cup en de SBL Cup. In het laatste seizoen moest de club een stap terug doen en was het niet mogelijk om ook Europees actief te zijn.

Met deze ervaring is het Stimac om Donar er weer bovenop te helpen. Met zijn nieuwe status is de eerste wedstrijd woensdagavond in de Europe Cup. BC Kalev/Cramo uit Estland is dan te gast in MartiniPlaza.