Sport

Strand Larsen zorgt met schitterende omhaal voor eerste zege FC Groningen

Een zeldzaam mooi doelpunt van Jørgen Strand Larsen in de blessuretijd zorgde ervoor dat FC Groningen de eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisieseizoen in Leeuwarden met 2-1 won van SC Cambuur. De Noor had een prachtige omhaal in gedachten met dito uitvoering. De bal landde in de verre hoek met veel euforie tot gevolg.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen ondanks kritiek voorlopig wel in linkerrijtje
FC Groningen ondanks kritiek voorlopig wel in linkerrijtje

Het gebeurde diep in de extra tijd. In een fase dat de meesten van de 7000 aanwezigen dachten dat het 1-1 zou blijven. Het zijn de lekkerste momenten om het dan toch nog in je voordeel te beslissen. Strand Larsen maakte als invaller zijn punt, want trainer Danny Buijs geeft hem voorlopig niet de voorkeur als basisspeler in de spits. De teruggekeerde Michael de Leeuw was de gelukkige om van meet af aan in de spits te mogen starten.

Romano Postema is een andere kandidaat. De 19-jarige aanvaller deed afgelopen seizoen ervaring op bij FC Den Bosch en dat heeft hem goed gedaan. Postema verving in de rust de tegenvallende Cyril Ngonge en hij kreeg een kans om de 2-0 te maken. Het werd niet meer dan een rolletje oog in oog met doelman Stevens. Het was wel een mooi voorbeeld van diepgang waar Postema gebruik van maakt. Zijn eerste treffer in de Eredivisie is ongetwijfeld een kwestie van tijd.

Dat FC Groningen in de problemen kwam had het aan zichzelf te danken. De openingstreffer van Ahmed El Messaoudi, een kopbal uit een hoekschop, was een logisch gevolg van het overwicht. In plaats van hiermee door te gaan kreeg de thuisploeg de gelegenheid om extra energie te leveren. Met de gelijkmaker in de 68e minuut tot gevolg. El Messaoudi liet zijn man lopen waardoor Robin Maulun een voorzet van dichtbij binnen kon schuiven; 1-1.

Dat er alsnog een beslissing kwam geeft een boost en kan zorgen voor een pikstart van FC Groningen in het nieuwe seizoen. Komende zaterdag komt FC Utrecht naar de Euroborg. De Utrechters openden met een 4-0 zege op Sparta Rotterdam en lieten zien gemakkelijk te kunnen scoren. Groningen is derhalve gewaarschuwd.