Sport

Supportersvereniging zegt vertrouwen in RvC FC Groningen op

Aan het negativisme rond FC Groningen lijkt maar geen einde te komen. Het volgende hoofdstuk is dat de Supportersvereniging het vertrouwen de Raad van Commissarissen (RvC) heeft opgezegd, omdat de RvC aanvullende eisen stelde aan een door de Supportersvereniging aangevraagd gesprek.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen in betere tijden
FC Groningen in betere tijden

De reden om in gesprek te gaan was dat de vereniging zich grote zorgen maakt over hoe het nu gaat met FC Groningen. Na de dramatische degradatie is de voormalige Trots van het Noorden verworden tot een grijze middenmoter. In de afgelopen vijf wedstrijden pakte de FC maar één punt. Diverse onderwerpen waren geagendeerd.

Daar wringt de schoen. De RvC liet weten dat voor diverse onderwerpen algemeen directeur Wouter Gudde de aangewezen persoon is om antwoord te geven. Om die reden leek het dit bestuursorgaan wenselijk dat Gudde aanwezig zou zijn. Evenals de persvoorlichter. De noodzakelijkheid van zijn aanwezigheid is niet helemaal duidelijk.

Volgens de Supportersvereniging was de aanwezigheid van Gudde een harde eis, terwijl aanvankelijk geen aanvullende voorwaarden zouden zijn gesteld. ‘Wij vinden het onbegrijpelijk dat de RvC niet zonder voorwaarden in gesprek met supporters wil. Dit versterkt ons beeld dat de RvC onvoldoende urgentiebesef heeft van de enorme crisis waarin FC Groningen zich bevindt. Hierdoor hebben wij als Supportersvereniging geen kennis kunnen nemen van de visie die de RvC heeft om de club uit de huidige malaise te halen.’

Door deze gang van zaken kan de Supportersvereniging niet anders dan de RvC beoordelen op de dramatische resultaten van de afgelopen drie jaar. Daarom zegt het bestuur van de Supportersvereniging het vertrouwen in de RvC op.