Sport

Talent Klein Lankhorst onverwacht naar Italië

Volleybalster Kim Klein Lankhorst kan zich opmaken voor een avontuurlijk seizoen in Italië. De 20-jarige spelverdeelster uit Groningen heeft een contract getekend bij Cuneo Granda Volley uitkomend in de hoogste divisie.  Ze is na de 19-jarige Jolien Knollema het tweede Groningse talent die in de sterke Italiaanse competitie gaat spelen.


Leestijd: 1 minuut

Talent Klein Lankhorst onverwacht naar Italië
Talent Klein Lankhorst onverwacht naar Italië

Er ontstond een vacature, omdat Beatrice Agrifoglio een week geleden langdurig geblesseerd raakte. In de zoektocht kwam de club bij Klein Langhorst uit. 'In de Italiaanse competitie spelen is een droom die uitkomt. Tot een paar weken geleden was spelen in de Italiaanse eredivisie een langetermijn droom, nu is het werkelijkheid. De weken van voorbereiding die ik heb doorgebracht met Allianz MTV Stuttgart, die ik bedank voor de kans, gaven me het vertrouwen om deze nieuwe uitdaging aan te gaan.'

Klein Lankhorst begon in 2011 bij Oranje Nassau in Groningen, waarna ze via Sudosa in Assen, in 2019 in de Eredivisie terecht kwam bij Apollo 8 in Borne. Daar ontwikkelde ze zich stormachtig en groeide uit tot beste spelverdeelster van de Eredivisie en was eerste keuze bij Jong Oranje. Vorig seizoen speelde de Groningse bij Project 22 het opleidingsprogramma om talenten klaar te stomen voor het grote Oranje.

Klein Langhorst stond ook op de longlist van bondscoach Avital Selinger richting het recente WK in eigen land, maar daar viel ze nog af. Afgelopen maand trainde Klein Lankhorst mee met Allianz MTV Stuttgart om daar te laten zien wat haar mogelijkheden zijn. Waarna het telefoontje uit Italië kwam en de 1.76 meter lange speelster tot een akkoord kwam om een op papier mooi avontuur aan te gaan. Cuneo ligt in het noorden van Italië ten westen van Genua.

Cuneo Granda Volley eindigde vorig jaar als zevende in de reguliere competitie en werd in de eerste ronde van de play-offs uitgeschakeld. Klein Lankhorst is inmiddels in Italië en sluit vanaf dinsdag aan bij de selectie. (Foto: website Cuneo Granda Volley)