Sport

Team 4 Mijl atleet Tom Hendrikse kijkt terug op sterk marathondebuut

Team 4 Mijl atleet Tom Hendrikse debuteerde in Dresden op de marathon in een ongelooflijk snelle tijd van 2 uur 13 minuten en drie seconden. Hij is daarmee één van de snelste Nederlanders in een eerste marathon. De pas 22-jarige Hendrikse liep het clubrecord van Olfert Molenhuis met vier minuten uit de boeken. Het lukte niet om de Olympische limiet te lopen.


Leestijd: 1 minuut

Team 4 Mijl atleet Tom Hendrikse kijkt terug op sterk marathondebuut
Team 4 Mijl atleet Tom Hendrikse kijkt terug op sterk marathondebuut

Afgelopen zomer ontstond bij Tom en zijn coach Eddy Kiemel het idee om een marathon te lopen. Het doel was niet alleen ruim 42 kilometer te lopen, maar ook om meteen een aanval op de Olympische limiet. Vorig weekend zou Hendrikse aan de start staan van de marathon in Bern, echter werd deze op het laatste moment afgelast in verband met slechte weersomstandigheden. Er werd snel geschakeld, en gelukkig was er een alternatief: de marathon van Dresden een week later.

Hendrikse vertrok op een schema van 2 uur en elf minuten om daarmee de Olympische limiet van 2 uur elf minuten en dertig seconden te slechten. Helaas bleek de winst ongunstig. Windkracht vier met harde rukwinden, precies in het verlengde van het parcours. Dit zorgde ervoor dat de atleten om de kilometer met wind mee en met wind tegen liepen. Lastig om een vast tempo te lopen.

Achteraf houdt Hendrikse een dubbel gevoel over aan zijn debuut. 'Ik heb enorm veel lovende berichten gekregen na afloop van de marathon, maar ik vind het echt heel jammer dat het niet gelukt is. Ik heb er de afgelopen maanden alles voor gedaan, en ik had er enorm veel vertrouwen in. Toen ik over de finish kwam en de tijd zag barste ik in tranen uit. Ik heb wel enorm genoten vandaag.'

Of Hendrikse nog een poging gaat wagen de Olympische limiet te lopen is niet duidelijk. (Foto: www.team4mijl.nl)