Sport

Thijs Dallinga maakt debuut in Oranje

Hij was er dichtbij. Negen minuten voor tijd kon Thijs Dallinga een voorzet van Cody Gakpo net niet verlengen anders had Dallinga zijn debuut in Oranje met een doelpunt opgeluisterd. De spits uit Hellum speelde de tweede helft tegen Gibraltar. Een EK-kwalificatiewedstrijd die er niet meer toe deed, omdat Nederland zich afgelopen weekend al kwalificeerde. Oranje won met 6-0.


Leestijd: 1 minuut

Thijs Dallinga in het shirt van Toulouse
Thijs Dallinga in het shirt van Toulouse

Zo kwam een droom uit voor de 23-jarige aanvaller, die begin vorige week door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen werd, omdat Brobbey en Bergwijn geblesseerd afhaakten. In navolging van eerdere spitsen uit Groningen als Dick Nanninga en Klaas Nuninga kan Dallinga daar nu aan toegevoegd worden.

Het debuut in Oranje is een beloning voor de stormachtige ontwikkeling van Dallinga, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij het Franse Toulouse. En daar recent zowel uit als thuis Europees te scoren tegen Liverpool. Na plaatsing voor het EK afgelopen zaterdag liet bondscoach Koeman al doorschemeren met veel invallers te gaan spelen. Een basisplaats zat er niet in, maar het in de rust vervangen van Wout Weghorst wel.

Dallinga kreeg na afloop het bekende haasje. Een speldje in een fluwelen doosje om het debuut voor Oranje daarmee te markeren. ‘Voor een spits is het een vervelende wedstrijd. Gibraltar bouwt de hele zestien meter vol. Ik was er een paar keer dichtbij. Ik heb liever een wedstrijd met meer weerstand, maar het maakt me niet minder blij met mijn debuut. (Foto: wikipedia Thijs Dallinga)