Sport

Van Gent kondigt na vijf jaar vertrek aan bij Lycurgus

Het seizoen kwam voor Samen Lycurgus dit weekend abrupt tot een einde nadat het niet lukte om in Doetinchem de beslissende wedstrijd tegen Active Living Orion tot een goed einde te brengen. Ondanks dat het nog maanden duurt werpt de samenstelling van de selectie voor het volgende seizoen direct haar schaduw vooruit.


Leestijd: 1 minuut

Van Gent kondigt na vijf jaar vertrek aan bij Lycurgus
Van Gent kondigt na vijf jaar vertrek aan bij Lycurgus

Zo heeft Geoffrey van Gent na vijf seizoenen zijn vertrek aangekondigd. Na vijftien jaar alles voor de volleybalsport gegeven te hebben is het mooi geweest. De 26-jarige Drent, die begon bij Olhaco in Hoogeveen en via Donitas in 2018 bij Samen Lycurgus terecht kwam won vier keer de beker en drie keer de Supercup. De hoofdreden om afgelopen zomer, toen er al twijfel was, nog een jaar door te gaan was op jacht gaan naar het nog ontbrekende landskampioenschap aan de erelijst toe te voegen. Dat is helaas niet gelukt.

De diagonaal kan terugkijken op een mooie loopbaan en besliste afgelopen week definitief dat het klaar is. Van Gent richt zich al een aantal jaren op zijn maatschappelijke loopbaan en dan is het combineren van een zwaar sportief programma met veel wedstrijden bij Samen Lycurgus niet eenvoudig. Het was voor Van Gent steeds lastiger te combineren, waar ook wel wat druk bij kwam kijken.

'Dan is het beter dat ik mijn plek vrij weer vrij maak voor iemand die jong is en ambitie heeft. Ik heb ontzettend veel meegemaakt en wil iedereen die me tijdens mijn loopbaan geholpen heeft om dit te bereiken daar heel erg voor bedanken.' Eerder werd al bekend dat Tieme de Jong naar Simplex SSS gaat. Luuk Hofhuis verlengde zijn contract met een jaar en Jeffrey Klok heeft een doorlopende verbintenis. De toekomst van de rest van de selectie is vooralsnog ongewis.