Sport

Vernieuwd Donar weet nu definitief hoe het verder kan

Donar kan als Donar Groningen BV definitief door. Met de nodige maatregelen om te voorkomen dat het weer fout gaat en strafmaatregelen om tegemoet te komen aan clubs in de BNXT-League die vanwege te weinig fair play moeite hadden met zomaar een doorstart van de Groninger basketbaltrots. Zaterdag is de eerste oefenwedstrijd.


Leestijd: 1 minuut

Een vol Martiniplaza bij een eerdere wedstrijd
Een vol Martiniplaza bij een eerdere wedstrijd

De nieuwe organisatie komt onder curatele te staan van de BNXT-League. Donar moet voldoende geld op de bankrekening houden om zeker te weten dat alle verplichtingen voldaan kunnen worden en de club krijgt een beperking op het spelersbudget. Ten opzichte van 2019 mag Donar een derde minder uitgeven. Verder mogen oud-bestuursleden niet terugkeren in de nieuwe organisatie.

Met als gevolg dat er zeker geen kampioensploeg op het parket van MartiniPlaza staat komend seizoen. Het is afwachten hoever de selectie, waarvan alle twaalf spelers al in Groningen zijn, kan komen. Voor de fans zal het belangrijkste zijn dat hun club verder kan en nu aan een tijd van veel onzekerheid over de toekomst een einde is gekomen.

Kind van de club Kljeld Zuidema is als eerste speler van de selectie bekendgemaakt. Zuidema, die herstellende is van een blessure, had een doorlopend contract. De komende dagen maakt Donar de rest van de selectie bekend. Coach Andrej Stimac is gebleven en Drago Pasalic blijft de Technisch Directeur.

Het vernieuwde Donar is vrijdagavond voor het eerst te bewonderen in Veendam, waar vanaf 19.30 uur het Engelse Leicester Riders de tegenstander is. De start in MartiniPlaza is op woensdagavond 20 september. Om 18.30 uur is er dan een openbare training. Het seizoen begint op zaterdag 23 september officieel met een thuisduel tegen Heroes Den Bosch.