Sport

Vernieuwd FC Groningen voor het eerst op het veld

FC Groningen is begonnen aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Onder leiding van de nieuwbakken trainer Frank Wormuth staat de selectie voor het eerst op het trainingsveld van Sportpark Corpus den Hoorn. Nadat de afgelopen dagen in het teken stonden van het afnemen van fysieke testen.


Leestijd: 1 minuut

Vernieuwd FC Groningen voor het eerst op het veld
Vernieuwd FC Groningen voor het eerst op het veld

Een dikke maand na de afsluitende 3-2 competitienederlaag tegen SC Cambuur is het nieuwe ronde nieuwe kansen voor FC Groningen. Een aantal spelers zijn vertrokken, waaronder Bart van Hintum en Mo El Hankouri.  Diverse huurlingen zijn voorlopig terug in Groningen. Zo was Ramon Pascal Lundqvist afgelopen seizoen verhuurd aan Panatinaikos. De Zweed keerde terug uit Griekenland.

In tegenstelling tot in voorgaande jaren is er geen “eerste training van het nieuwe seizoen” met een speciaal programma daaromheen voor supporters. De reden hiervoor zijn de muzikale festiviteiten deze week in het Stadspark. Vanwege deze evenementen worden niet alleen alle parkeerplekken op en rondom Sportpark Corpus den Hoorn gebruikt, ook de wielerbaan rondom de trainingsvelden doet dienst voor de organisatie van de festivals.

De eerste oefenwedstrijd is komende vrijdagavond. Om 19.00 is op het Sportpark Loppersum aan de Bosweg de aftrap tegen SC Loppersum, uitkomend in de Derde Klasse op zaterdag. De oefencampagne voert verder via onder andere Hannover, Veelerveen, Rolde, Hoogkerk en de eigen Euroborg. De competitie begint in het eerste weekend van augustus.

FC Groningen begint met een thuisduel op zondag 7 augustus tegen promovendus FC Volendam.