Sport

Verrassende rentree Jason Dourisseau bij Aris Leeuwarden

Een opmerkelijke rentree in de basketbalwereld. De in 2020 bij Donar gestopte Jason Dourisseau maakt zijn opwachting bij Aris Leeuwarden. De 39-jarige speler is gecontracteerd tot het einde van het seizoen en vervangt in de BNXT Gold League de geblesseerde Bob Berghuis.


Leestijd: 1 minuut

Verrassende rentree Jason Dourisseau bij Aris Leeuwarden
Verrassende rentree Jason Dourisseau bij Aris Leeuwarden

De tot Nederlander genaturaliseerde Amerikaan speelde in totaal tien seizoenen bij Donar en groeide daar uit tot één van de meest waardevolle en populaire spelers in de geschiedenis van de club. Dourisseau won met Donar vijf keer de landstitel, won vier keer de beker en pakte twee keer de Supercup. Daarnaast werd hij onderscheiden met diverse individuele prijzen, waaronder in 2012 meest waardevolle speler van de competitie. Ook kreeg de sympathieke speler de erepenning van de gemeente Groningen.

Bij zijn afscheid is in MartiniPlaza een tribune naar hem vernoemd en is besloten dat na zijn stoppen nooit een andere speler meer met zijn nummer acht zal spelen. Dourisseau die ook in Duitsland en op IJsland speelde, maakte op 23 juni 2020 bekend te stoppen. Aris eindigde als vierde in de reguliere competitie en is bezig aan een prima seizoen. En blijkbaar is 'Mister Donar' fit genoeg om de Friezen te helpen in de competitie met de Nederlandse en Belgische topclubs.