Sport

Verruiming komt Europees te laat voor Lycurgus

Dat de topzaalcompetities vanaf donderdag 17 december weer normaal mogen trainen en weer mogen denken aan het spelen van wedstrijden is prachtig voor bijvoorbeeld Amysoft Lycurgus, maar het komt voor het Europese avontuur in de CEV-Cup naar Moskou net te laat.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië
Lycurgus onderuit tijdens oefentrip in Italië

Als het meezit spelen de Groningers op de 17e de kwartfinale tegen Dynamo Moskou. Een dag eerder speelt de ploeg van coach Arjan Taaij de achtste finale tegen het Roemeense C.S.M. Arcada Galati. In Roemenië wordt gewoon gespeeld in de competitie, terwijl in Nederland tot 17 december maximaal met vier spelers op een veld getraind mag worden.

Dat geeft ongetwijfeld een serieuze achterstand kijkend naar bijvoorbeeld het gebrek aan wedstrijdritme. Toch maakt Lycurgus er het beste van en wordt onder het motto 'Samen naar Moskou' toegewerkt naar de sportieve stip op de horizon. De club slaagde erin om een aantal nieuwe sponsoren aan zich te binden, waardoor de penningmeester extra inkomsten kan boeken.

Volgende week zal blijken of de verruiming van de maatregelen te laat van kracht wordt of dat Lycurgus misschien wel vriend en vijand gaat verrassen door met veel energie van zich af te bijten en winnend te zijn in de Dynamo Moskou Arena.