Sport

Via vijfde vijfsetter kegelt Lycurgus koploper omver

In de vijfde vijfsetter van het seizoen in evenzovele speelrondes heeft Samen Lycurgus met 3-2 gewonnen van het tot dit weekend ongeslagen Numidia VC Limax uit Linne. In de vijfde set overleefden de Groningers vijf matchpoints om het vervolgens zelf op het vierde eigen wedstrijdpunt af te maken met 23-21 na een 2-0 achterstand in sets.


Leestijd: 1 minuut

Via vijfde vijfsetter kegelt Lycurgus koploper omver
Via vijfde vijfsetter kegelt Lycurgus koploper omver

De setstanden in sporthal De Roerparel in Sint Odiliënberg waren 27-25, 25-21, 14-25, 23-25 en 21-23. Samen Lycurgus blijft voorlopig wel achtste in de Eredivisie met 7 punten uit 5 duels. Met de basis Jacob Kern, Ryan Coenen, Kyle McCauley, Niels de Vries, Luuk Hofhuis, Jaron Spiegelaar en Markus Held begon Samen Lycurgus aan het avontuur in Limburg. Zonder Jeffrey Klok. De libero ging zaterdag op de afsluitende training door zijn enkel en is even uit de running.

In de eerste set gaven de gasten een 23-20 voorsprong uit handen en ook in de tweede kwamen de spelers van coach Arjan Taaij net tekort, maar daarna begon de opleving. Set drie liet een wervelend Samen Lycurgus zien met veel controle en machtsvertoon stond er geen maat op. Een ace van Coenen bracht de stand op 23-13 en niet veel later maakte Van Gent het na een rally af en leefde de ploeg van coach Arjan Taaij weer.

Dat zette zich door in de vierde set waarin het spannender was dan in de derde. Het was een ace van Kern die op het eerste setpoint direct raak was. Het gevolg was een zinderende vijfde set. Samen Lycurgus kwam met 12-9 achter, maar bleef er in geloven. De servedruk bleef komen en aanvallend was er nog altijd scherpte. Toch moesten vijf matchpoints onschadelijk gemaakt worden voordat de zege binnen was. Op het vierde eigen matchpoint was het raak. Een strakke serve van aanvoerder Coenen zorgde voor veel vreugde en betekende de tweede zege van het seizoen.

Aanstaande woensdag speelt Samen Lycurgus in het eigen Alfa-college Sportcentrum om 20.00 uur thuis tegen VoCASA.