Sport

Vier spelers FC Groningen internationaal op pad

FC Groningen levert voor de komende interlandperiode vier spelers aan drie verschillende nationale ploegen. Tomas Suslov heeft zich gemeld bij de A-selectie van Slowakije. Neraysho Kasanwirjo en Daniël van Kaam zijn naar Zeist vertrokken om aan te sluiten bij Jong Oranje. Voor Jørgen Strand Larsen staan twee duels met Jong Noorwegen op het programma.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen ondanks kritiek voorlopig wel in linkerrijtje
FC Groningen ondanks kritiek voorlopig wel in linkerrijtje

Suslov neemt het komende vrijdag met Slowakije in de WK-kwalificatiereeks voor het WK 2022 in Qatar op in tegen Rusland. Het duel wordt om 20.45 uur gespeeld in Kazan. Drie dagen later gaan Suslov en co op bezoek in Kroatië, aftrap wederom om 20.45 uur. Met negen punten uit zes duels staat Slowakije op dit moment derde in de kwalificatiegroep.

Zowel Kasanwirjo als Van Kaam debuteerden in de vorige interlandperiode voor Jong Oranje en mogen opnieuw hun kunsten vertonen van bondscoach Erwin van de Looi. Jong Oranje neemt het vrijdag 8 oktober om 19.00 uur in Lausanne op tegen Jong Zwitserland. Dinsdag 12 oktober wordt Wales onder-21 ontvangen in Nijmegen. Aftrap in Nijmegen is 20.00 uur. Beide wedstrijden staan in het teken van de EK-kwalificatie in 2023 in Roemenië en Georgië.

Noorwegen onder-21 speelt kwalificatiewedstrijden voor datzelfde eindtoernooi tegen Kroatië en Estland. Strand Larsen was in de vorige interlandperiode aanvoerder van het team. Op vrijdag gaat Noorwegen onder-21 op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Kroatië. Dinsdag 12 oktober wordt Estland onder-21 ontvangen in Noorwegen. Beide duels starten om 18.00 uur.