Sport

Vierde nederlaag op rij voor FC Groningen

FC Groningen heeft de vierde nederlaag op rij geïncasseerd. In Waalwijk kwam de FC er zondagavond in Waalwijk niet aan te passen. Een 3-1 nederlaag was het gevolg. Ondanks de negatieve reeks staat FC Groningen nog steeds achtste in de Eredivisie en heeft met nog drie wedstrijden te gaan de kans om een plek af te dwingen voor de voorronde om Europees voetbal nog altijd in eigen hand.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij
FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij

Het was een dramatische avond van FC Groningen. Het eerste kwartier ging het nog redelijk, maar daarna zakte de formatie van trainer Danny Buijs genadeloos door het spreekwoordelijke ijs. Het ene cadeautje was nog fraaier dan het andere. Damil Dankerlui was in de zeventiende minuut de eerste die in de fout ging. Gemakzuchtig verdedigen werd gevolgd door een veel te korte terugspeelbal. Finn Stokkers kwam er tussen en faalde niet.

Dezelfde Stokkers kon acht minuten later zijn tweede van de avond aantekenen. De defensie van FC Groningen liet een diepe bal ongehinderd bij de aanvaller belanden. Zes minuten voor de pauze ging het nogmaals mis. De verdediging stond weer te slapen. Deze keer was het Richard van der Venne die de bal tegen de touwen joeg.

Terwijl de FC met alle uitslagen van het weekend al in het achterhoofd een goede slag had kunnen slaan voor wat betreft plek acht in de Eredivisie. Gebeurde het tegenovergestelde. Met vijf verdedigers bracht Groningen aanvallend heel weinig tot stand. Jurgen Strand Larsen noteerde na een uurtje spelen nog wel zijn dertiende treffer van het seizoen, maar daarbij bleef het. Het was allemaal heel aarzelend wat de elf van Buijs nog lieten zien. De bal ging vaker terug dan dat een oplossing naar voren gezocht werd.

En ondanks vier nederlagen op rij heeft FC Groningen het nog steeds in eigen hand met betrekking tot plek acht. Met nog drie wedstrijden te gaan, Sparta Rotterdam en sc Cambuur thuis en FC Twente uit, moet de Trots van het Noorden wel snel een teken van leven gaan vertonen anders gaat ongetwijfeld één van de concurrenten met de begeerde plek in de play-offs aan de haal. Zes ploegen maken hier nog kans op.

Komende zaterdagavond trapt FC Groningen om 21.00 uur in de Euroborg af tegen nummer voorlaatst Sparta Rotterdam.