Sport

Volgende finale voor FC Groningen aanstaande

In de wetenschap dat FC Groningen linksback Jetro Willems tot het eind van het seizoen heeft vastgelegd en de ontslagen Frank Wormuth donderdagavond een miljoen euro eiste in een door de ontslagen trainer aangespannen arbitragezaak wacht Groningen zaterdagavond sportief de volgende finale.


Leestijd: 1 minuut

Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?
Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?

Nummer vijftien van de Eredivisie Excelsior is vanaf 16.30 uur de tegenstander in de Euroborg. De Rotterdammers hebben zes punten meer dan de ploeg van trainer Dennis van der Ree. Alle hoop verzameld zich weer om voor het eerst sinds 23 oktober de volle winst weer eens te kunnen begroeten. Afgelopen weekend lukte het niet om concurrent FC Emmen beentje te lichten. Tegen Excelsior zal het echt moeten om perspectief te houden op een veilige reddingsboei net boven de degradatiestreep.

Promovendus Excelsior is een aardig voetballende ploeg en zal er vermoedelijk niet direct een vechtwedstrijd van willen maken. Voor FC Groningen geldt maar één ding en dat is winnen. Hoe het gebeurt maakt niet uit. Bespiegelingen over het te hanteren systeem kunnen direct overboord. Het gaat om strijd en vechten voor iedere meter. Degradatievoetbal in optima forma. Het recente verleden wijst uit dat de groenwitten kwaliteit tekort komen. Op basis daarvan gaan ze het niet redden. Het is dus een kwestie van de mouwen opstropen en wie weet gloren dan eindelijk weer eens de drie punten.

De statistieken zijn in het voordeel van FC Groningen. In de achttien voorgaande ontmoetingen op het hoogste niveau won de FC elf keer, vijf keer eindigde het in een gelijkspel en twee keer ging Excelsior met de winst aan de haal. De laatste thuisontmoeting eindigde op 6 april 2019 in 1-0 door een treffer van Paul Gladon. Dat was een seizoen waarin Groningen een zwakke eerste seizoenshelft kende, maar met het aantrekken van spelers met eredivisie ervaring, waaronder Gladon, de meubelen wist te redden en uiteindelijk nog 45 punten haalde.

Een aantal om jaloers op te zijn en dit seizoen volstrekt onhaalbaar. Zaterdag eerst maar eens drie punten bijschrijven zou al geweldig zijn.