Sport

Volleybaltalenten voor Europees kampioenschap naar Groningen

Komende zomer is Groningen één van de speelsteden tijdens het Europees kampioenschap volleybal voor mannen onder de 22 jaar. Het toernooi staat van 9 tot en met 14 juli op de planning. Plaats van handeling is Martiniplaza.


Leestijd: 1 minuut

Aan het EK doen acht landen mee. Nederland is in de rol van gastland van de partij. Afgelopen juli (2023) werd in vijf poules gestreden om kwalificatie. Italië, Spanje, Tsjechië, Polen en Frankrijk kwalificeerde zich als groepswinnaar voor het EK. Portugal en Hongarije zijn als beste nummers twee aan het deelnemersveld toegevoegd.

Naast de volleybalbond Nevobo zijn Nova Tech Lycurgus en Draisma Dynamo betrokken bij de organisatie. Lycurgus tekent voor de organisatie in Groningen. Daar speelt Oranje drie groepswedstrijden. De nummers een en twee uit beide poules plaatsen zich voor de halve finales. Deze wedstrijden staan op zaterdag 13 juli op het programma. De finale is een dag later. Vanaf de halve finales is Apeldoorn het decor.

‘Het is prachtig om dit EK in Groningen te hebben om zo de internationals van de toekomst aan het werk te zien. Het EK biedt een mooie kans voor de beste talenten van ons land om zich te meten met de rest van Europa. Dat we dit in Martini Plaza met eigen ogen kunnen zien en dat wij als Nova Tech Lycurgus het evenement mede kunnen organiseren maakt het alleen maar leuker’, aldus voorzitter Arie Wink van Lycurgus.

Op maandag 29 januari vindt de loting voor het EK plaats in het stadhuis van Apeldoorn.