Sport

Voorbereiding FC Groningen op Eerste Divisie duurt zes weken

De voorbereiding op het nieuwe seizoen begint voor FC Groningen op zaterdag 1 juli. Vanaf 14.00 uur onderwerpen nieuwbakken hoofdtrainer Dick Lukkien en zijn technische staf de vernieuwde selectie op Sportpark Corpus den Hoorn aan een eerste training. De competitie begint op vrijdag 11 augustus.


Leestijd: 1 minuut

Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?
Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?

In de eerste week staan twee oefenduels op het programma mits daar overigens de benodigde vergunning voor afgegeven wordt. Als dat lukt speelt de FC op woensdag 5 juli in Annen tegen VV Annen, uitkomend in de Tweede Klasse en zaterdag 8 juli is in Onstwedde VV Onstwedder Boys, nog in de race voor promotie naar de Derde Klasse, de opponent. De rest van de oefencampagne op weg naar de ouverture in de Keuken Kampioen Divisie heeft FC Groningen nog niet bekend gemaakt.

In de week voorafgaand aan de eerste groepstraining komt de selectie bij elkaar voor diverse testen. Bij de eerste veldtraining op zaterdag 1 juli staan nabij het trainingsveld op het trainingscomplex op Corpus enkele voetbalattracties voor de jongste FC-supporters. De kantine van voetbalvereniging GRC is open om iets te eten en te drinken te kopen.

Na afloop van de eerste training, omstreeks 15.30 uur, zijn spelers en stafleden beschikbaar voor handtekeningen en foto’s. De club laat weten dat het voor publiek op Corpus niet is toegestaan om binnen de lijnen van het trainingsveld te komen. De spelers zullen zich na afloop aan de buitenkant van het veld op verschillende plekken tussen de supporters begeven.