Sport

Voorlopig geen eenmalige terugkeer naar sporthal Selwerd voor Lycurgus

De achtste finale van het bekertoernooi die voor komende zaterdag voor Amysoft Lycurgus op het programma staat is voorlopig geschrapt vanwege aangescherpte coronamaatregelen. In een driekamp zou de regerend bekerhouder het opnemen tegen eredivisionist Computerplan VCN en MKB Accountants VCV uit de Topdivisie.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus moet op zoek naar nieuwe naamsponsor
Lycurgus moet op zoek naar nieuwe naamsponsor

Vanwege het niet beschikbaar zijn van het Alfa-college zou eenmalig uitgeweken worden naar sporthal Selwerd. Tot medio 2007 de thuishal van Lycurgus. Dat gaat nu niet door. Het punt is dat alle wedstrijden vanwege de aangescherpte regels voor 17.00 uur gespeeld moeten zijn, omdat ook teams die niet in de Eredivisie spelen deelnemen aan het bekertoernooi.

Deze teams vallen onder amateursport. In het geval van Lycurgus gaat het om VCV uit Veenendaal. Het gaat in totaal om zestien driekampen met 48 ploegen. Los van het feit dat het praktisch lastig zou zijn om alle duels voor 17.00 uur af te werken is wat de Nevobo betreft het aantal reisbewegingen te hoog. Bovendien kunnen lager spelende teams deze week niet trainen. Dit alles bij elkaar maakte dat de bond het toernooi voorlopig uitgesteld heeft.

Afhankelijk van hoe lang de lockdown duurt kan besloten worden om de opzet van het bekertoernooi te veranderen. Dat is voorlopig niet aan de orde.