Sport

Voorlopig nog geen dravende paarden op drafbaan Groningen

Er mogen voorlopig nog geen koersen zonder publiek georganiseerd worden op de drafbaan in Groningen. De organiserende Koninklijke Harddraverij en Ren Vereniging Groningen had een verzoek ingediend om komend weekend wedstrijden te organiseren, maar dat is door de Veiligheidsregio afgewezen meldt RTV Noord.


Leestijd: 1 minuut

Er werd weer gekoerst op de drafbaan
Er werd weer gekoerst op de drafbaan

Er is verschil van mening over wat paardenkoersen zijn. Volgens de Veiligheidsregio is het een evenement, maar volgens de organisatie betreft het een werkgerelateerde bijeenkomst waar drafsportprofessionals hun kwaliteiten tonen.  In een noodverordening van de Veiligheidsregio wordt voor dergelijke bijeenkomsten een uitzondering gemaakt, maar toch komt er geen toestemming.

De organisatie zegt zoveel mogelijk maatregelen te nemen. Geen publiek, zo weinig mogelijk pikeurs en trainers aanwezig en rekening houden met anderhalve meter afstand plus het controleren van de maatregelen. In het buitenland wordt alweer volop gekoerst, maar voor alle andere banen in Nederland is tot nu toe geen toestemming gegeven om de teugels weer te laten vieren.

De eerste koersdag zou op zondag 15 maart zijn. Inmiddels zijn door de coronacrisis meerdere koersdagen afgelast.