Sport

Voorseizoen Bauke Mollema valt weg door corona

Iedereen wordt geraakt door de gevolgen van corona. De sportevenementen en wedstrijden zijn in rap tempo tot totale stilstand gekomen. Wielrenner Bauke Mollema heeft daar ook last van. Zijn voorjaar is volledig in duigen gevallen. Het begon vorige week in Italië met de Strade Bianche en inmiddels zijn bijna alle voorjaarsklassiekers ook geschrapt.


Leestijd: 1 minuut

Voorseizoen Bauke Mollema valt weg door corona
Voorseizoen Bauke Mollema valt weg door corona

Naar verwachting wordt woensdag bekend dat de Amstel Gold Race ook geschrapt wordt. Het drieluik Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik had Mollema tot een belangrijk doel gemaakt om een eerste piek te leggen. Dat valt nu weg. De twee andere doelen zijn de Tour de France en de Olympische wegwedstrijd in Tokio. Deze wedstrijden blijven vooralsnog ingepland.

De komende periode zal uitwijzen of er nog iets van het wielerseizoen terecht komt. Monaco waar Mollema al een aantal jaren woont is sinds middernacht in een volledige lockdown. Vorige week heeft de Groninger nog 32 uur kunnen trainen, maar waarvoor is voorlopig de vraag. Mollema is momenteel vooral druk om zijn drie kinderen de hele dag bezig te houden. Samen gezond blijven is voorlopig het thema.