Sport

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

Voorzitter John de Jonge van de supportersvereniging van FC Groningen heeft na het bekend worden van het competitieschema voor het nieuwe seizoen via hun website zijn ongenoegen uitgesproken. In de voorziene programmering speelt FC Groningen slechts één keer om het favoriete tijdstip van 14.30 uur in de eigen Euroborg. De Jonge vindt vooral dat onvoldoende tegemoet de loyaliteit van de supporters.


Leestijd: 1 minuut

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma
Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

En het voorkeurstijdstip van 20.00 uur op zaterdagavond komt helemaal niet voor. De Jong geeft aan dat veel supporters hun seizoenkaart al verlengen zonder al exact te weten hoe het competitieschema eruit ziet. Inmiddels zijn er in de Eredivisie negen verschillende aanvangstijden. De tijden van standaard op zondagmiddag om half drie aftrappen liggen al lang achter ons. Sinds vorig seizoen begint op zondagavond ook nog een wedstrijd om 20.00 uur.

'Beste voetbalbestuurders. Ik val maar met de deur in huis, want misschien is het allemaal niet zo duidelijk. Niemand is namelijk zo loyaal als een voetbalsupporter, specifiek de stadionbezoeker. Dat blijkt ieder seizoen maar weer en vooral de laatste jaren. De beloning voor die loyaliteit is echter ver te zoeken en dat is nog zacht uitgedrukt', zo begint De Jonge zijn betoog.

In tijden van corona zagen supporters en sponsoren massaal af van compensatie voor de gemiste wedstrijden en verlengden ze hun seizoenkaart en sponsorcontract vaak blindelings weer, ondanks de onzekerheid of publiek wel zou worden toegestaan in het stadion stelt De Jonge. De voorzitter roept voetbalbestuurders op om volgend jaar wanneer een nieuw contract met een zendgemachtigde, nu ESPN, afgesloten moet worden de huidige versnippering van aanvangstijden stevig in te perken.

Lees het hele verhaal hier.